Tel: (+34) 619281862
E-Mail: illes@illes.cat

El creador

Ramon Mayol (Palma, 1965) és promotor cultural i apassionat dels llibres.

Fundador del col·lectiu de músics d’Eivissa i Formentera, Sargantana Rock (1995 – 2012), amb el que va promoure concursos, festivals, premis de la música i moltes altres activitats destinades a fomentar la música a les Illes. És membre del Cor Ciutat d’Eivissa i va ser vocalista del grup de Rock en català Stock de Rock (ara inactiu) amb el qual va enregistrar un disc, Figa de pic (Blau / Discmedi). També té, com a músic, un altre projecte en solitari; Mon, amb un CD: Ones de poesia (Produccions Aïllades), acompanyat per la violoncel·lista Susan Rozsa. En l’actualitat, amb la formació Mon&MarCel ofereix el recital POEMilla. Música i poesia de les illes, amb un llibre disc publicat.

De la seua faceta como a realitzador audiovisual, ha dirigit una dotzena de curtmetratges. Els darrers: ‘ReMi’ o ‘The Legend’, amb molts de premis en diversos festivals internacionals.

També ha dirigit gairebé 20 vídeo documentals, entre els quals destaquen: ‘El ca eivissenc’; ‘La torre, la sal i el temps’; ‘Santos y asesinos’ o la sèria ‘Aigua Viva ‘ damunt el patrimoni hídric del municipi de  Santa Eulària des Riu. Va ser un dels creadors de la primera web sèrie eivissenca, ‘Salvador, un superheroe low cost’.

Creador del portal web de cultura i oci Ibiza-Click.com (2007) així com de la primera televisió d’Eivissa que emet a través de Internet, TvClick (2008) i de la plataforma de descàrregues d’àudios (podcast), LeOigo.es També dirigueix la productora audiovisual Eivisual.

Com escriptor, és autor del llibre de relats ‘Vintidotze‘ (Edicions Aïllades, 2012); de la novel·la ‘#IbizaEstrellada. Una novela orgánica‘’ (Ibiza Editions, 2019) i de ‘Animalia. Una faula massa real’ (Edicions Aïllades, 2020); de ‘Ofertes a l’interior i altres relats‘ (Edicions Aïllades, 2023). L’editorial vienesa  Wieser ha traduït a l’alemany i ha publicat dos dels seus relats en el llibre ‘Balearen’. Té en marxa el projecte de llibre + DVD sobre la història del Rock a Eivissa.

Coordinador dels clubs de lectura Eivissa en Gran de Sant Mateu d’Aubarca, Sant Rafel de sa Creu i Cala de Bou.

Amb Produccions Aïllades té en marxa diferents lectures dramatitzades de personatges rellevants del mon literari de les illes.

Editor de Melqart Media, que inclou els segells editorials: Edicions Aïllades, Ibiza Editions i Melqart Editorial.

 

#melqart #MelqartMedia #ILLEScat