Tel: (+34) 619281862
E-Mail: illes@illes.cat

Neus Cardona Ribas (Sant Agustí des Vedrà 1972) és llicenciada en Filosofia,  professora, voluntària lingüística i amant de la vida senzilla.

El gust per l’escriptura l’acompanya des d’adolescent. En els anys d’institut escriu els primers relats curts, Mar de dol (1989) i El crit de les cigales (1990). Organitza també els seus primers reculls de poemes; un obté un accèssit en el premi de poesia convocat per l’Ateneu Igualadí l’any 1990 i l’altre, Entre l’adéu i el somni,  l’escriu per  a un amic, qui li torna, en un regal recíproc, publicat.

Es poden llegir alguns dels seus poemes en El Pitiús (2006, 2008, 2009,…), a l’antologia Amb lletra de dona, a cura de Teresa Navarro pastor (Edicions Aïllades, 2022) i en el llibre-disc de la sèrie POEMilla, vol 1. Música i poesia de les illes (Edicions Aïllades, 2023)

Mon&MarCel han musicat dos poemes que formen part del seu poemari Pòsits de llum (Edicions Aïllades, 20241): Navegar-te i Enamorar-se de setembre.

Ha col·laborat en diversos projectes: ha escrit el relat Johnny per a l’obra Temps de reminyoles (GEN-GOB Eivissa 2016); ha posat veu i articulat la narració que condueix l’espectacle de música i dansa Sota la lluna (2016) d’Elvira Ramon, Rocío Osuna i Lucía Herranz; ha participat en el recital de Petit Cor La veu callada (2019),  homenatge a les dones compositores, per al qual ha escrit el text de presentació de les autores i de les peces interpretades, i el poema Cançó de mar, al que ha posat música la compositora  Eva Ugalde.

Contempla la poesia com un acte d’estima per la paraula compartida i com un lloc on retrobar-se i, en la mesura del possible, comprendre’s. Amb la quimera de gaudir dels versos i de crear espais poètics, organitza les Nits de Poesia en es Tancó de Can Curt, juntament amb Maria Tur, Jaume Vidal, Marta Guasch i Charlotte Look. Aquesta xerinola nocturna i poètica es celebra a principis de setembre en el marc de les festes del poble de Sant Agustí.